Am stat si am discutat cu Marian (16 ani) si Gabriela (13 ani) despre experienta mutarii recente a familiei lor.

- Cum v-au spus parintii despre mutare Timisoara?
- Cu vreo doua luni inainte sa ne mutam, parintii ne-au explicat ca s-au tot uitat la diverse case si ca au gasit una care le place cu adevarat. Mai apoi, ne-am inrolat cu totii in acest proces. Cand am vizitat prima data casa, a fost palpitant, dar si infricosator. A fost foarte tare sa vedem cum vor arata noile noastre dormitoare.
- Cat de mult v-ati implicat in procesul de mutare?
- Ne-am ajutat parintii sa pregateasca mutarea. Am coordonat o buna parte din vanzarile lucrurilor vechi. A fost super tare ca am reusit sa vindem lucrurile, asa am facut rost de bani pentru niste haine super si ne-am facut si coafura. Mai apoi, am impachetat lucrurile din camera noastra si din unele parti din casa.
- Ati fost entuziasmate de mutare? De ce?
- Sincer, nu am fost foarte entuziaste sa ne mutam, la inceput. Mai mult am fost uimite, caci am crescut in casa noastra veche. Dar, dupa ce am vazut noua casa si noile noastre camere, ne-a cuprins entuziasmul.
- Ati putea sa-mi spuneti ce credeti despre schimbarea vecinilor?
- Sincer, am fost amandoua destul de entuziaste cu miscarea asta, dar ne lipsesc fostii nostri vecini. Noii nostri vecini sunt foarte des in gradinile lor si este foarte simplu sa ne cunoastem. Si, se pare ca fiecare are cate un catel. Vom da o petrecere de bun-venit, imdeiat ce ne vom aseza, ceea ce va usura cunoasterea vecinilor.
- Ce va place cel mai mult la noua casa?
- Este mult mai mare si are un subsol foarte dragut, unde ne putem aduce prietenii. Dormitoarele noastre au spatii mult mai mari pentru haine, ceea ce inseamna ca putem sa ne luam toale mai multe. Plus ca baia are doua chiuvete, asa ca nu mai trebuie sa ne batem pe una singura.
- Una peste alta, cum a fost mutarea pentru voi?
- A fost in regula, dar putin stresanta. Am facut multe drumuri de la casa veche la cea noua ca sa transportam lucruri. E bine ca ne-am mutat in timpul verii, asa avem mai mut timp la dispozitie.
- Aveti ceva ponturi sau sfaturi pentru alti copii care se pregatesc de mutare/
- Fii deschis la mutare si la ideea de a-ti face prieteni noi. Organizeaza-te bine din timp si nu te da batut. Vei face ziua de transport mobila a fost mai simpla mai simpla. Si dormi cat mai mult!
Mutarea, din perspectiva unui adolescent